Ma - Vr: 8:00 - 17:00 uur

Aflevering #1

Sta je dan opeens, met een grote groep onbekende mensen, in een hele grote studiohal in Baarn. Er staat een dame voor me gekleed in zwart, geen idee wat ze ook alweer zei of hoe haar naam was, wat een zenuwen en zoveel informatie, als dat maar goed gaat komen vandaag.

Ik ben gespannen en kan alleen maar denken; The game is on! Na een korte introductie en het doornemen van de planning worden we gezenderd. Dat is even wennen, denk ik bij mezelf. De gehele dag worden we dus afgeluisterd?! Nou, dat wordt nog wat, met de toilet momenten vandaag. We verzamelen bij de ingang van de studio en snel worden nog even alle vette koppen weg gepoederd door de visagiedame. De laatste grapjes worden onderling gemaakt en dan gaat de grote zwarte deur open. Ik schuif een paar zwart gekleurde gordijnen opzij en loop met een brok in mijn keel de studiohal binnen. Alles wat ik zie is zwart. De vloer, de plafonds, de wanden, de crew, alles en iedereen is in het zwart. Maar dan slaan de zenuwen pas echt toe! Ik zie in het midden van de vloer het logo van Design Droom.. met daarnaast Mijn Naam! Ohh my, dus dat wordt mijn werkplek vandaag!

De design gang bestaat uit 6 deelnemers, Anouk, Dennis, Kasia, Hylke en Georgia. Allemaal stuk voor stuk anders, maar allemaal 1 ding gemeen, designen op het gebied van interieur. Dit gaat een pittige strijd worden, denk ik bij mezelf. Terwijl ik samen met de andere designers achter een gesloten roldeur aan het wachten ben, kijk ik ze stuk voor stuk even kort diep in de ogen aan. Op de achtergrond hoor ik alle crew leden in het rond rennen, allemaal even gehaast en gestrest. De rookmachine is flink aan het roken en langzaam komt het door de kier van de roldeur bij ons naar binnen. En dan opeens gaat de roldeur open.. Het leek even in slowmotion te gaan, terwijl wij onze entree maakte. Ik in het midden en de rest van de gang eromheen, door de rook en de spotlights, wat een kickass gevoel.. Wauw!

Jeroen presenteert ons de opdracht met een filmpje. Met een notitie blok op mijn schoot, probeer ik alles op te schrijven wat ik zie en hoor. Het gaat zo snel! Ik zie een groot en vooral stoer gezin. Mobiliteit staat duidelijk centraal hier in huis. Voldoende beweegruimte voor de rolstoel, een werkplek voor de vader en een grote bank, check. Het thema is ‘Touch of Rock & Roll’. Bij het horen van dat thema denk ik; oke cool, maar tegelijkertijd; hoe dan?!

Zodra we van start willen gaan, blijkt er een addertje onder het gras te zitten. Niet alleen in 3 uur tijd moeten we ontwerpen, we moeten dit ook nog zonder internet doen. Iedereen denkt direct ‘SHIT’. Lichtelijk raak ik even in paniek. Maar snel weet ik me te herpakken en stort ik me op kleuren en materialen. Welk gevoel krijg ik bij deze bewoners? vraag ik me af. En tegelijkertijd probeer ik me in hun levensstijl te verplaatsen.


Het was een race tegen de klok en een erg stressvolle eerste opdracht, maar het resultaat mag er wezen. Een stoer gezin, daar passen ook stoere materialen bij. Daarom heb ik gekozen voor een laminaatvloer waar veel nerven en knoesten in te zien zijn, lekker ruig. De kleur op de muur in diep donker blauw. Het zwart-wit effect wat goed bij rock & roll past laat ik terug komen in het meubilair met een extra accent op het vloerkleed. Voor voldoende beweegruimte heb ik gekozen voor een 3-zitsbank met een poef op wieltjes en bij de eettafel twee zitbankjes tegen de muur met zit- en rugkussens. Zo heeft iedereen genoeg ruimte in huis, is het functioneel en zijn er genoeg zitplekken.

De vader van het gezin is een tattoo artiest en wat past daar nu niet beter bij, dan een stoer in elkaar getimmerd bureau?! Een leuk do-it-your-self projectje voor mij, omdat ik heel stom een bureautje was vergeten te shoppen. Maar zo oplossingsgericht en handig als ik ben, weet ik het snel en creatief op te lossen!

Hoe het avontuur verder ging?
Dat lees je in mijn volgende blog.

Noteer in je agenda:
Design Droom Aflevering 2 – woensdag 21 november om 21:30 uur op SBS 6

Heb je aflevering 1 gemist of wil je deze nog eens terug kijken? Klik dan hier voor de hele aflevering.

 

Categories
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment

/\