Ma - Vr: 8:00 - 17:00 uur

Aflevering #2

De volgende opdracht staat ons op te wachten en ik heb er ontzettend veel zin in. Wat een geluk hadden we allemaal vorige week, iedereen door! Dat betekend dat het nu echt menis is en er iemand naar huis zal moeten deze week. Jeroen laat ons wederom met een filmpje zien, wat de opdracht is.

Een studentenkamer van 25 m2 voor een meisje van 20 jaar in Noordwijk. Ik sla steil achterover van alle functies die de ruimte moet krijgen en woooowww.. wat een super volle ruimte! Dat kan inderdaad wel een opknapbeurt gebruiken.

Direct schieten de ideeën al bij me binnen. De studente Madeleine komt heel lief en zachtaardig over. Dat zal mijn concept ook worden besluit ik en schrijf het op. Ook valt het me op dat er weinig kleurgebruik in haar kamer is, dus dat wordt een leuke klus!

Als het filmpje afgelopen is en roept Jeroen de winnaar van vorige week bij zich. Hylke! Jeroen verteld dat hij 6 budgetten in zijn hand heeft en aan Hylke de eer om deze te verdelen. Ik knijp ‘m direct en heb een vermoeden dat Hylke het mij heeeeel moeilijk gaat maken. “De hand gaat op de knip” zegt Jeroen en voor ik het weet heb ik het laagste budget in mijn handen gekregen van €750,-. Toen ik het kreeg, was ik echt niet blij. Maar eenmaal bij mijn werkplek denk ik.. So be it. Ik weet van mezelf dat ik dit kan, want creatief met een budget omgaan, kan ik als de beste. En, Hylke ziet mij blijkbaar als zijn grote concurrent, dus ik zal hem eens een lesje leren!

De klok is al aan het tikken en de eerste 15 minuten van onze ontwerp tijd is al verstreken. Ik verplaats me in Madeleine en zie de kleine ruimte voor me. In mijn gedachte en op papier probeer ik een logische indeling te schetsen. Voor ik verder ga stort ik me op mogelijke kleuren voor deze ruimte. Al snel vind ik mijn inspiratie in een afbeelding. Warm roze ton-sur-ton tinten die ik goed naar mijn studentenkamer concept kan vertalen. Door naar stap 2.

Waar kan ik op bezuinigen? Welke producten passen in mijn budget? Hoeveel ruimte in mijn budget heb ik voor styling en accessoires? Ondertussen werk ik verder aan de plattegrond, de 3D schets en maak ik mijn lijstje klaar voor het shoppen. Snel daarna is de ontwerp tijd om. Mijn schets is af, shoplijst heb ik onder mijn arm en vastberaden ga ik naar de winkel met een top plan in mijn hoofd. Op naar de koopjeshoek!


De vloer verander ik niet en zal ik hergebruiken in dit nieuwe ontwerp. De wanden krijgen een zachtroze kleur met een wit behang. De woonruimte en de leefruimte ga ik met een vitrage gordijn ‘scheiden’, zo kan Madeleine al haar bezoek in haar eigen woonkamertje ontvangen. Het tv-meubel is direct ook een opbergmeubel met ruimte voor een magnetron en onder het blad ruimte voor een lage koelkast. Tegen de lange wand twee 3-deurs kledingkasten waar ik wederom een leuk do-it-yourself projectje voor heb bedacht. Want wie geen hoog budget heeft, moet slim zijn!! Ik ben van plan de lambrisering van de wand optisch door te trekken op de kasten. Dit ga ik doen met behang in dezelfde kleur roze als dat van de lambrisering. Dat zal wel opvallen, denk ik zo! Ook is er een werkplek, een tweepersoonsbed en haken aan de wand voor alle tassen op te hangen.

Het is de volgende dag en iedereen is druk in de weer met de opbouw van de studentenkamer. Als ik om me heen kijk, zie ik dat iedereen een ander kleurpallet heeft en een andere indeling in zijn/haar box. Daarmee schat ik mijn kansen hoog in. Ik heb mijn uiterste best gedaan om met mijn low-budget, toch een super toffe studentenkamer neer te zetten, maar zo te horen hadden andere daar meer moeite mee en hebben zij hun budget overschreden. Ik kon het bijna niet geloven toen ik hoorde dat het Kasia met een budget van €1.500 was en Georgia met een budget van €3.000. Ik had ze graag willen zien worstelen met mijn budget van €750! Sjonge jonge, denk ik bij mezelf.

We staan voor de jury en de eerste 4 designers zijn door. Ongelofelijk dat juist Dennis en ik hier samen als laatste staan, terwijl wij wel binnen ons budget waren gebleven. Met een brok in mijn keel luister ik naar de jury. De zenuwen slaan toe en even word ik heel onzeker. Maar het jurycommentaar heeft veel positieve punten en de stress zakt gelukkig langzaam weg. Maar wie sturen ze naar huis? Ik schrik, wanneer ze Dennis zijn naam zeggen, maar het enige wat ik op dat moment kan denken is.. ik ben doooooor!! Dubbel en dik in blijdschap!

Hoe het avontuur verder ging?
Dat lees je in mijn volgende blog.

Noteer in je agenda:
Design Droom Aflevering 3 – woensdag 28 november om 21:30 uur op SBS 6

Heb je aflevering 2 gemist of wil je deze nog eens terug kijken? Klik dan hier voor de hele aflevering.

 

Categories
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment

/\