Ma - Vr: 8:00 - 17:00 uur

Aflevering #3

Iedereen heeft er zin in, maar is ook gespannen. De competitie is begonnen, Dennis is naar huis, dus wie wordt de volgende? We lopen de studio binnen en zien de opgebouwde kamers. Het heeft een rare vorm, het lijkt wel een kelder of een bijkeuken ofzo. We zijn benieuwd wat de opdracht is en nemen plaats bij Jeroen die het filmpje aan zet.

Een hoop spullen in een kleine ruimte, zelfs de opdracht van vorige week is overtroffen. Het is een game ruimte voor de 2 jongens in een soort van oude garage. Dat kan wel een opfrisser gebruiken. Jeroen verteld dat we een Mancave mogen gaan maken. Super leuk! Maar dan roept Jeroen de winnaar van vorige week bij zich, Georgia. Zij krijgt de taak jarenthema’s te verdelen. Jaren ’50 tot Jaren ’90. Maar bij iedere thema krijgen we ook een meubelstuk. Ik hoop dat ik deze week gespaart wordt, want vorige week werd het me ook al moeilijk gemaakt met een budget van €750.

Terwijl Georgia naast Jeroen staat zegt ze; ‘Eens kijken wie ik vandaag ga pakken!’ Ik lach als een boer met kiespijn en hoop heel hard dat ik dat niet ben. Geef mij maar die rode lockerkast maar, denk ik bij mezelf. Een stoere mannelijke kast.

Georgia twijfelt welke ze zelf wilt. Ze twijfelt tussen het kleine tafeltje Jaren ’50 wat ze makkelijk kan
wegwerken of de grote stoel Jaren ’70, maar de Jaren ’80 met de 4 stuks tafeltjes wil ze absoluut niet. Nadat ze Anouk, Kasia en zichzelf van thema’s heeft voorzien en alleen de set tafeltjes en de rode lockerkast overblijven, krijg ik dus de Jaren ’80 met de 4 stuks tafeltjes toegereikt. Ik baalde echt heel hard. De rode lockerkast ging aan mijn neus voorbij, lekker naar Hylke haar maatje. Ze vindt dat ik deze week nog wel een keer wat moeilijks mag doen.. Kunnen ze het iemand anders niet ff moeilijk maken?!

Even laat ik merken dat ik gigantisch baal, maar dan ga ik aan de slag. Niks meer aan te doen. Aan de gang met de Jaren ’80! Vandaag ga ik knallen!

Ik laat me inspireren door de abstracte geometrische vormen en patronen uit de Jaren ’80. Dat wordt mijn uitgangspunt. Ik kies de kleuren knal oranje, grijs en wit als mijn basis kleuren waar ik mee ga werken in mijn ontwerp. De abstracte vormen laat ik terugkomen op de wand als geverfde diagonale vlakken, een leuk lijnenspel. Deze kleuren komen ook terug in het interieur. Daarnaast voeg ik een vleugje sportiviteit toe aan de ruimte, door sportieve attributen toe te voegen als; een dartbord, rugbybal, dammen, surfboard, boxhandschoenen, etc.

Door drie lockerkasten naast elkaar en vrij in de ruimte te plaatsen creëer ik een roomdivider en tegelijkertijd een apart rommelhoekje voor alle op te bergen spullen. Mooi uit het zicht zo. De andere helft van de ruimte krijgt twee zithoeken. In het midden een modulaire hoekbank en aan de andere zijde een bartafel met barkrukken. Een knusse mancave waar je lekker kan hangen op de bank voor de playstation of aan de bartafel kaartspelletjes kan doen met vrienden.

Dan komt Jeroen, hij zegt tegen me dat ik de underdog genoemd wordt. Mijn tegenstanders zien me dus als een gewaagde concurrent. Goed nieuws. Ik zal ze wederom laten zien wat ik kan, Jaren ’80 of niet, ik knal ‘m gewoon weer, net zoals vorige week! Rechtstreeks naar de finisch!

Dan op naar de winkel. Rennen voor alle spullen die ik nodig heb, maar als allerbelangrijkste de bank! Want ik hoorde dat Hylke die ook in zijn ontwerp heeft. Ik ren de benen uit mijn lijf om als eerste bij de bank te zijn. Hylke met zijn lange benen, daar laat ik me niet bang door maken! En we weten allebei precies waar de bank staat! Nog spannender dus. Spidi gonzalez, hey ho, let’s go!

Ik win! Ik heb de bank! Ik heb gewonnen. Super blij. Snel door om alle andere spullen te stickeren en te kopen. Het gaat me goed af deze week en huppel de rest van de winkel door.

De volgende dag is aangebroken, vandaag gaat er iemand naar huis. Na een hele dag klussen zien alle kamers er op en top uit. De jury is een paar keer langs geweest, naar mijn idee kreeg ik alleen maar positieve feedback. Ik loop op schema en mijn surfboard hangt als een pareltje aan de wand. Het is tijd voor het juryoordeel.

 

De jury roept mij als eerste naar voren, samen met Hylke. We hebben het als beste gedaan. Thema, styling en uitstraling in the pocket. Helaas voor de andere 3 deelnemers, zij zitten in de gevarenzone. Georgia leek niet te voldoen aan de mancave, meer een woonkamer. Maar uiteindelijk viel Kasia dan toch af.

Dan komen de bewoners. Ze vinden mijn kamer ‘dik’ en een ze roepen ‘visgraatje’. Ja, want die zie je bij mij genoeg, in de vloer, het vloerkleed en in de kussens. Positieve reacties! Als ze alle kamers hebben bekeken moeten ze een keuze maken. Wonder boven wonder kiezen ze voor Georgia. Niemand had dit aan zien komen. Georgia hi-fived Hylke en roept “zo de privileges zijn volgende week weer voor ons”. Anouk en ik konden onze oren niet geloven, wat een *** she is going down! Op naar volgende week!

Hoe het avontuur verder ging?
Dat lees je in mijn volgende blog.

Noteer in je agenda:
Design Droom Aflevering 4 – woensdag 5 december om 21:30 uur op SBS 6

Heb je aflevering 3 gemist of wil je deze nog eens terug kijken? Klik dan hier voor de hele aflevering.

Categories
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment

/\