Ma - Vr: 8:00 - 17:00 uur

Aflevering #4

De strijd is losgebarsten! Dat werd vorige week wel duidelijk, toen Georgia en Hylke vierden dat de privileges wederom voor hen zouden zijn. Dat zijn Anouk en ik meer dan beu. Het voelt soms als een oneerlijke strijd, maar ik ga er weer tegenaan vandaag! Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Het filmpje met de opdracht wordt gestart en direct is het duidelijk dat we een slaapkamer mogen inrichten. Tim en Hilde willen graag op zolder gaan slapen. En i.v.m. de hersenoperatie van Tim die eraan zit te komen, willen ze graag een prikkelarm interieur met natuurtinten. Een ruimte waar Tim zich na de operatie goed kan gaan herstellen. Maar deze zolderslaapkamer zal ook gebruikt gaan worden als opbergruimte, voor wassen en strijken. Een hoop wensen en eisen waar we aan moeten voldoen. Dat wordt dus weer een flinke uitdaging.

Warme kleuren en aardetinten, daar zit ik direct aan te denken, als het filmpje is afgelopen. Tja, behoorlijk voordehand liggend bij die natuurtinten. Iets waar iedereen waarschijnlijk wel aan denkt op dit moment. Maar zo makkelijk wordt het ons vast niet gemaakt. Dan wordt Georgia naar voren geroepen, de privileges zijn wederom voor haar. Zal ze me nu wel sparen?

Jeroen heeft natuurthema’s vast en Georgia mag ze verdelen. Het eerste thema is een Amazonegebied. Prima denk ik, geef mij die maar. Helaas wordt die weggegeven aan Anouk die er helemaal niet blij mee is. Het tweede thema is het ijzig blauwe Hymalaya gebergte. Ik zak direct een beetje in elkaar om mezelf te verstoppen voor Georgia, wat natuurlijk helemaal geen zin had. Anouk leek opeens een stuk dankbaarder met haar amazone gebied en hield die maar al te goed vast. En ook Hylke hield zich opeens muisstil achter me. Dus ik ontving met stoom uit mijn oren het ijzige Hymalaya thema. Weer moet ze mij hebben, hou daar toch eens mee op denk ik dan. Het derde thema is de Sahara. Het thema wat ik en Anouk super graag hadden gewild, maar natuurlijk schuift Georgia deze door naar zichzelf. Het laatste thema wat overblijft is de Veluwe, een prachtig plaatje met een ondergaande zon, waar ik ook zeker wat mee had kunnen doen. Deze krijgt Hylke. Hij is er blij mee, want ook hij had liever deze dan de Hymalaya natuurlijk.

Terwijl ik naar mijn bureautje loop, baal ik enorm dat ik weer een moeilijke opdracht heb. Maar tegelijkertijd twijfel ik geen moment aan mezelf, knallen knallen en nog een knallen. Faalangst ken ik niet. Dus we gaan weer hard aan de slag om te winnen!

We krijgen weer 3 uur de tijd om een ontwerp te maken, een moodboard, een plattegrond en een shoplijst. Allereerst ga ik de kleuren en de materialen in beeld brengen om de juiste basis te bepalen. De blauwe kleuren uit de afbeelding neem ik mee in mijn concept, in een kleurverloop. Blauw is tenslotte de meest rustgevende kleur uit de kleurenwaaier. Ik ga dit combineren met veel wit en hier en daar een zacht eiken accent. Want door eiken hieraan toe te voegen, werk ik met natuurlijke materialen waardoor mijn iglo concept meteen wat warmer aan voelt.

Na wat passen en meten, besluit ik het bed in het midden van de ruimte te plaatsen met een halfhoog wandje erachter. Hierdoor creëer ik een wastafelhoekje en blijft de rest van de ruimte opgeruimd en prikkelarm. Daarnaast plaats ik langs de gehele achterwand, die geverfd wordt in een zandkleur, witte ladekasten. Hierdoor verleng ik de ruimte. Ik plaats twee witte kledingkasten met schuifdeuren als roomdivider in de ruimte met de ruggen tegen elkaar. De kasten zijn niet plafond hoog, om zo voldoende lucht in de ruimte te behouden. Aan de achterzijde van de kasten is voldoende ruimte voor opbergen, wassen en strijken. Ik heb zelfs aan opbergen gedacht bij het uitkiezen van het bankje, ook hier kun je in opbergen. Naast de vergrijsde vloer, witte meubels en donker- en lichtblauw behang, zie je hier en daar ook een zandkleur of zie je eikenhout terugkomen. Het eikenhout zie je in het bed frame, in het wastafelmeubel en in de omlijsting van de spiegel. Als extra item plaats in een rieten stoeltje en hier en daar wat bamboe accessoires. Dit maakt de ruimte warmer en geeft mijn iglo concept meer een beach-gevoel.

Het is de volgende dag. Alles wat we hebben geshopt ligt weer door elkaar, en op elkaar verspreid in de hele studio. Met elkaar gaan we weer aan de slag om alles uit te zoeken, te versjouwen en te verdelen. Al snel zie ik, dat de enige ben met een halfhoog wandje in de ruimte. Maar ook de enige die gekozen heeft voor een elektrisch verstelbaar bed. Zo, die steek ik meteen even in mijn zak, denk ik dan bij mezelf. Want dat gaat misschien wel doorslaggevend zijn voor de keus wie gaat winnen, en wie er vandaag naar huis gaat..

Het behangen lukt aardig en tussendoor komt ook jurylid Monique even een kijkje bij mij nemen. ‘Goed gedaan’, zegt ze. ‘Een hele goede keus om dit wandje zo te plaatsen’. Met die veren in mijn reet, knal ik als speedy Gonsalves door. De laatste minuten tikken door en dan is het tijd voor het juryoordeel.

De jury roept mij als eerste naar voren, samen met Georgia. We hebben de vertaling van het thema als beste weten uit te voeren. En daarbij vonden ze mijn indeling erg sterk. Monique benadrukt nog extra dat ze mij een echte interieurontwerper vindt. Ik ben echt mega blij en pas als Hylke en Anouk naar voren stappen, besef ik dat ik weer door ben naar de volgende ronde. Yeahhh!

Uiteindelijk nemen we afscheid van Anouk en ik besef dat ik in de halve finale zit. Nou nog hopen dat ik deze ronde bij de bewoners in de smaak val.

De bewoners Hilde en Tim moeten een moeilijke keuze maken, ze lijken het niet direct eens te zijn. Ik val namelijk dik in de smaak bij Hilde. Ze vindt mijn kamer fantastisch, warm, rustgevend en zeer belangrijk, functioneel! Het lijkt er alleen op dat Tim zijn oog meer op de kamer van Georgia heeft laten vallen. Dat wordt toch wel behoorlijk lastig. Na wat twijfelen en ijsberen, mag Tim uiteindelijk de definitieve keus maken. Hij zal tenslotte een lange periode moeten herstellen in bed. Ze kiezen uiteindelijk voor de kamer van Georgia. Weer…..zat ik er zo dichtbij….maar weer grijp ik de winst net mis.

  

Hoe het avontuur verder ging?
Dat lees je in mijn volgende blog.

Noteer in je agenda:
Design Droom Aflevering 5 – woensdag 12 december om 21:30 uur op SBS 6

Heb je aflevering 4 gemist of wil je deze nog eens terug kijken? Klik dan hier voor de hele aflevering.

Categories
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment

/\