Ma - Vr: 8:00 - 17:00 uur

Aflevering #5

Drie designers zijn afgevallen en drie designers zijn nog over. Het is week 5 en ik zit nog steeds midden in deze spannende race. Vandaag is de halve finale!!

Naast Hylke en Georgia ben ik dan misschien een klein ukkie, maar ik laat me absoluut niet onder sneeuwen door die twee. Zo strijdlustig als ik ben ga ik er dus vandaag keihard tegenaan en vecht ik me deze halve finale door, rechtstreeks naar de finisch.

We krijgen een bijzondere opdracht; het inrichten van de woonkamer van een opvanghuis voor tienermoeders. De woning van Xiomara en man Roeland en de vijf inwonende tienermoeders en kinderen, mag meer warmte uitstralen. Ik denk direct aan een interieur met een Caribisch tintje. Deze opdracht lijkt op mijn lijf geschreven, alsof ik de winst al kon ruiken.

Ik die 2 jaar op Curaçao gewoond en geleefd heeft, kan dit! Misschien is dit wel mijn voordeel vandaag? denk ik dan. Maar ineens vallen er woorden weg, tijdens het kijken van het filmpje. Verbaasd laat ik mijn notitieblok op mijn schoot vallen. Nee heh! Dit zijn de privileges van Georgia zeker? Ik ergerde me kapot. Geen ? En zeker geen ? Wat irritant. En ja hoor, Georgia kreeg na afloop het USB-stickje met het filmpje aangereikt van Jeroen van de Boom. Zij zal straks de enige zijn die precies weet wat de bewoners wel en niet willen. Of zal ze deze info met ons gaan delen?

Achter mijn rug wordt er veel gesmiespeld en gesmoesd, niet wetende dat Georgia informatie lekt aan Hylke. Blijkbaar is de tip; Exotisch Interieur. Laat ik dat nou allang aangevoeld hebben.. want dat is mijn concept! Ha-ha. In tegenstelling tot Hylke die eigenlijk voor Modern & Fris had willen gaan.

Niet wetende dat Georgia en Hylke onder 1 hoedje spelen, ging ik uit van mijn eigen kracht. Caribisch & Kleurrijk. Ik laat me inspireren door de zon en alle kleuren die in een regenboog voorkomen. De kleur rood laat ik in de dit ontwerp weg, omdat ik dat in het huidige interieur al veel zag. Dus ik ga voor iets vernieuwends.

Ik schets mijn interieurindeling in sketch-up en op papier, en stel mijn moodboard op tafel samen. Het lijkt erop dat het me weer goed af gaat vandaag. Ik kies voor een kleurrijke zithoek; een fris gele hoekbank met een chaise longue en kleurrijke kussentjes, tegen een zeegroene wand met een licht eiken vloer en een bamboe hanglamp. De eethoek geef ik funny twist door een gele baan van krijtbord verf op de wand te verven, een eettafel met aan de ene zijde 3 gestoffeerde luie stoelen en aan de andere zijde een bankje met zitzakken aan de muur. De kinderhoek is goed te zien vanuit de eethoek en vanuit de zithoek.

 

De 3 ontwerpuurtjes zitten erop en het is weer tijd om te shoppen! En wie vandaag het snelste is met shoppen, die wint een skype call met Xiomara. Met het oog op de finale wil ik dit maar al te graag winnen!!

Onderweg naar de winkel, lijkt het erop dat Georgia besluit geen druppeltje zweet te willen spillen, dus gaat de shopstrijd tussen Hylke en mij. Ik twijfel even of ik Georgia moet geloven. Maar ach.. Sprintjes trekken, dat hebben we in aflevering 3 al gezien, dat is toevallig wel mijn sterkste kant, dus ik ga de uitdaging maar al te graag aan!

Met het oog op de prijs en het feit dat het de halve finale is probeer ik op mijn manier Hylke een extra rondje te laten rennen. Want.. hij laat zijn kar staan!? Midden in het gangpad van de winkel terwijl hij me inhaalt! Prefecte kans om zijn kar even een andere kant op te duwen, een gangpad opzij, mooi uit het zicht. Ha-ha. Direct als Hylke aangerend komt en zijn kar straal voorbij rent, schater ik het uit van het lachen! Hij zoekt zich rot, terwijl ik het in mijn broek doe van het lachen.. Ik ren zo snel als ik kan naar de eindstreep, waar ik als eerste aan kom! Yes!

Het is de volgende dag en ik heb maar 1 doel: winnen! Mijn wanden zijn geverfd en behangen, en mijn vloer is gelegd. Ik check direct mijn box en ik vind het super mooi. Het is nog wat donker, maar dat breng ik straks allemaal nog in balans met mijn fris gele bank, gele krijtbord verf op de wand en de extra accent kleuren.

Mijn box en mijn indeling komen al behoorlijk tot leven, maar dan komt Jeroen naar ons toe met de uitslag van de shopping tijd. Ik knijp ‘m echt en ik hoop dat ik niet voor niks zo hard gerent heb en dit keer gewonnen heb. Hij houd ons allemaal behoorlijk in spanning en terwijl hij Georgia aan kijkt, roept hij opeens “Marlou!!” Een mega opluchting! Eindelijk heb ik ook eens wat gewonnen en mijn geluk kon niet meer op.

Tijdens het skype gesprek met Xiomara laat ik haar mijn kleurrijke kamer zien. Ze reageert enthousiast en positief. Tot ze mijn gele bank ziet. Het had een antraciet kleurige bank moeten zijn, zegt ze, dat is makkelijker in onderhoud met kinderen die toch snel vlekken maken. Aiiii, denk ik bij mezelf. Maar dankzij dit skype gesprek, heb ik gelukkig de mogelijkheid kleine dingen aan te passen in mijn huidige ontwerp. Dus de keus om de gele hoezen van de bank in te ruilen voor grijze hoezen, was snel gemaakt. Maar de muur bij de bank was al donker groen, dus ook de indeling moest ik gaan omgooien om het kleurbalans in de ruimte te behouden.

Woow, ik krijg gewoon stress van deze opdracht, denk ik terwijl ik flink zucht. Ik moet snel schakelen, want de tijd tikt gewoon door!

Ik klus als een gek door, schrijf mijn kinderliedje Chabelita (Papiaments, de taal van Curacao) op het krijtbord op de wand. Samen met wat extra handjes hebben we de kamer in ‘no time’ omgegooid. De indeling die ik had, leek me super, maar met de wijziging van wensen van de klant zou dit zo maar eens de winnende kamer kunnen worden. Met trots loop ik mijn box uit, als Jeroen roept dat de tijd om is. Dit moet toch wel een winnende kamer zijn, maar ziet de jury dat ook?

Zenuwachtig op trillende benen staan we met zijn drieën op een rij voor de jury. Wie wordt er vandaag naar huis gestuurd? En wie mag er blijven? Even houden ze ons in spanning, maar dan horen we dat we alle 3 mee mogen doen met de keuze ronde van de bewoners. Yes denk ik! Superleuk. En wat een geluk voor Georgia, want met dit jury commentaar, had ze er zomaar uit kunnen liggen.

Dolblij sta ik te wachten bij mijn box. Als de bewoners komen kijken
zien ze vrijwel direct het bekende kinderliedje op de wand. Man Roeland begint direct hardop te zingen en ik haak gezellig aan. Ondertussen zit Xiomara al aan de eettafel bij de zitkussens. Ze vinden het erg mooi, maar dat zeiden ze over de box van Hylke ook.

Ze komen in het midden weer samen en overleggen of ze liever voor de box van Hylke kiezen of liever voor de box van mij. Na een kort overleg moeten ze dan toch echt een definitieve keus maken van Jeroen. De spanning is extreem hoog in de studio. En dan wordt de naam van de eerste finalist van Design Droom geroepen, de naam van Hylke!

Helaas net niet, weer net niet. Wat een pech wat een pech. De kamer van Hylke was ook wel heel erg mooi. Hylke is door het dolle heen, terwijl Georgia en ik in spanning voor de jury staan. De spanning is om te snijden en dan wordt opeens mijn naam genoemd en een last valt van mijn schouders. Ik feliciteer Georgia en Hylke met een ‘group hug’ en veeg mijn tranen weg. Een ongelofelijk leuke maar stressvolle dag zit erop. Met tranen in mijn ogen neem ik afscheid, maar met een opgeheven hoofd verlaat ik de wedstrijd.

Ik ben een geweldige ervaring rijker en ik denk dat deze wedstrijd pas het begin is van een nog groter avontuur! Iedereen van Talpa en Ikea, hartelijk bedankt.

Noteer in je agenda:
Design Droom Aflevering 6 – De Finale – woensdag 19 december om 21:30 uur op SBS 6

Heb je aflevering 5 gemist of wil je deze nog eens terug kijken? Klik dan hier voor de hele aflevering.

Categories
Comments

Just Say Your Opinion

Your Comment

/\